Hernan Losada (35) kondigt afscheid aan, maar doet meteen zijn ambitieuze plannen bij Beerschot Wilrijk uit de doeken

20 maart 2018 17:25

Hernan Losada neemt op zaterdag 19 mei, tijdens een uitwuifwedstrijd tegen KAS Eupen, afscheid van het profvoetbal. De bijna 36-jarige middenvelder kondigde dinsdag het einde van zijn actieve loopbaan aan.

Nog tien wedstrijden in play-off 2 en dan zit de voetbalcarrière van Losada erop. Toch blijft de Argentijn verbonden aan 't Kiel. "In de loop der jaren is dit de club van mijn hart geworden", vertelt de spelmaker op de officiële website van de club. "Hier heb ik de beste momenten uit mijn voetbalcarr!ère beleefd en de meeste van mijn sportieve dromen kunnen waarmaken", zegt hij. "Het is altijd mijn droom geweest om ook na mijn voetbalcarrière bij KFCO Beerschot Wilrijk te blijven, en deze kans krijg ik nu. Met dank aan het bestuur en DCA."

Beloftencoach

Losada wordt beloftencoach van de Mannekes en zal ook deel uitmaken van de technische commissie onder leiding van Jan Van Winckel. "Ik volg al twee jaar trainerscursussen en heb via de uitbouw van mijn "Foundation" ook veel contacten en ervaring met het opleiden en begeleiden van jonge voetballers", gaat Losada verder.

"Het is belangrijk voor mij dat ik ook in de toekomst in dat opzicht iets zal kunnen betekenen in de verdere uitbouw van deze club. Of ik het gras en de kleedkamer als speler niet zal missen? Natuurlijk wel, maar het takenpakket dat ik van KFCO Beerschot Wilrijk is méér dan een waardig alternatief. Voor mij is dit het ideale moment om deze stap te zetten. Ik ben er klaar voor. En superenthousiast om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Diederik Geypen

Anderlecht \\ Charleroi \\ Lierse SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.