Vincent Kompany en Daniel Van Buyten straks mogelijk in zak en as door grote teloorgang van onverwoestbaar monument uit Bundesliga

21 maart 2018 20:00

Wie dezer dagen naar de rangschikking in de Bundesliga kijkt, schrikt zich ongetwijfeld een hoedje. Daar troosteloos op de 20ste en laatste plaats staat daar Hamburger SV te blinken. De eens zo fiere en machtige club staat op de rand van de afgrond, de kroniek van een aangekondigde degradatie.

Het moet er eigenlijk eens van komen dat wegvallen uit de eerste klasse in Duitsland. Die Rothosen uit het noordelijke Hamburg spelen immers al een paar jaar serieus met vuur. De zevenvoudige landskampioen, in 1983 ook nog winnaar van de Europacup I, bengelt nu al een paar jaar in de kelder van Bundesliga. 

In 2014 en 2015 ontsnapte de ex-club van Vincent Kompany en Daniel Van Buyten al tweemaal op rij aan het noodlot, toen eindigde Hamburg telkens zestiende en moest het tegen de tweedeklassers Greuther Fürth en Karlsruher SC telkens knokken om zich te handhaven. Na een beter seizoen op een tiende plaats was het vorig jaar weer een 'close call': een 14de stek door een zege op de slotspeeldag tegen Wolfsburg. 


Dramatische cijfers

 

Vierde keer, goede keer? Neen, dat lijkt er niet meteen in te zitten want de vergane glorie uit het Volksparkstadion staat op zeven speeldagen van het einde allerlaatste met amper 18 punten op 81. Amper 4 keer gewonnen, 6 keer gelijk en maar liefst 17 keer verloren. De kloof met de nummers 15 en 16 Wolfsburg en Mainz bedraagt al zeven punten. 

Bovendien heeft Hamburger SV, dat als enige club al sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 (!) op het hoogste niveau speelt, nog een loodzwaar programma. Komt er straks een einde aan die indrukwekkende traditie? In dat geval zal ook de fameuze stadionklok - die apetrots aangeeft hoelang de club al in eerste klasse zit - straks op nul moeten gezet worden. Een kleine drama voor het monument in verval.

Glenn Bogaert

Bundesliga \\ Hamburger SV
 
 
Reacties.