Congolese club beschuldigde Anderlecht van het vervalsen van documenten en eiste 100.000 euro, FIFA heeft nu uitspraak gedaan

22 maart 2018 15:32

Een zaak uit het verleden kwam eerder deze maand weer bovendrijven. De Portugese manager Paulo Teixeira diende samen met het Congolese Aigles Verts een klacht in bij wereldvoetbalbond (FIFA) omtrent de opleidingsvergoeding van Junior Kabananga.

De Congolese club Aigles Verts eiste nog een som van 100.000 euro + intresten en beschuldigde de Belgische landskampioen van het vervalsen van documenten. Donderdag verklaarde de Geschillecommissie van de FIFA die klachten ontvankelijk maar ongegrond.

De FIFA legt RSC Anderlecht dan ook geen enkele boete of sanctie op en oordeelt dat de transfer en het contract van Kabananga juridisch gezien helemaal in orde waren, laat Anderlecht in een officiële mededeling weten.

Zaakwaarnemer Paulo Teixeira werd eerder al veroordeeld voor laster tegen paars-wit en enkele andere voetbalclubs. Op zijn 28ste voetbalt Kabananga voor Al-Nasr Riad.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ Astana
 
 
Reacties.