Jeugdproduct van Standard en Anderlecht dat naam maakt in Italië overweegt een terugkeer: "Als een topclub me belt, waarom dan niet?"

22 maart 2018 12:27

Samuel Bastien bouwt zijn carrière uit in Italië. De 21-jarige middenvelder verliet in 2015 Anderlecht voor Avellino, een club uit de Serie B.

In gesprek met onze redactie komt Bastien terug op zijn vertrek bij Anderlecht. "Door een gebrek aan speelminuten vroeg ik het bestuur om een uitleenbeurt. Een club uit de Serie B (Avellino) belde me op, waarna ik 'ja' zei. Ik wilde me graag in het buitenland verder ontwikkelen."

Verratti en Nainggolan

"Er waren nog andere clubs geïnteresseerd, maar ik wist dat onder meer Verratti en Nainggolan ook via de Serie B hun carrière uitbouwden. Na overleg met mijn entourage heb ik de sprong gewaagd."

Bastien voetbalt nu al twee jaar voor Chievo Verona, een club uit de Italiaanse hoogste klasse. Dit seizoen trad hij aan in zestien competitieduels. Overweegt hij nog een terugkeer naar België? "Dat is niet mijn hoofddoel, maar als een grote club me contacteert, waarom niet? In voetbal weet je nooit."

Serie A \\ Anderlecht \\ Standard \\ Chievo \\ Avellino \\ België
 
 
 
Reacties.