Monument van Cercle mijmert over topperiode onder Glen De Boeck: "Zijn aanpak was zoals voetbal hoort te zijn, zo eenvoudig en zo simpel als het maar kan"

24 maart 2018 12:55

Cercle Brugge is helemaal terug en de groene zijde van Jan Breydel zal er vast en zeker op gebrand zijn om de oude tijden te doen herleven. Denk maar terug aan de glorieperiode onder Glen De Boeck, die van de sympathieke vereniging een subtopper maakte. Frederik Boi weet het nog goed.

Het 36-jarige jeugdproduct vertelt er op de clubwebsite over alsof het gisteren was: "Eerst en vooral beschikte Glen over een stel fantastische spelers, maar daarnaast was er ook zijn aanpak. Die was zoals voetbal hoort te zijn: zo eenvoudig, zo simpel als het maar kan. Het kwam erop neer dat iedere speler heel duidelijk wist wat hem als pion van een team op het voetbalschaakbord te doen stond. En wij wisten het! Jij dit, jij dat, jij dit, jij dat ..."


Ongecompliceerd
 

De onvermoeibare rechtsback, een échte Bruggeling, genoot ervan met volle teugen: "Voetbal is een loopsport, je moet voortdurend bewegen en je moet erop kunnen betrouwen dat als jij de bal recupereert er daar dan een medespeler staat die je kunt aanspelen. Elke week opnieuw prentte Glen het ons in, steeds weer hetzelfde, zo ongecompliceerd mogelijk moest het zijn."

Cercle was op dat moment een machine met Tom De Sutter en Stijn De Smet als exponenten: "We hadden alleen maar verstandige spelers, maar hadden er een paar blinden in de ploeg gezeten, dan nog hadden die geweten wat hen te doen stond. Wat ons tijdens Glen zijn eerste jaar genekt heeft, is de gescheurde kruisband van Tom De Sutter in februari", herinnert trouwe Cercleman Boi zich nog. 

Glenn Bogaert

2e klasse \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.