RWDM, weer een stap dichterbij de plaats waar ze thuishoren? "Ja, ik droom van eerste klasse"

24 maart 2018 18:17

Luik moet punten laten liggen tegen Olympic Charleroi en RWDM moet zelf winnen tegen Stade Waremme en één van de meest traditierijke clubs staat weer een stap dichter bij de plaats waar ze thuishoren: de elite.

RWDM heeft zo'n tumultueus verleden dat het eigenlijk een wonder is dat de club - in een andere vorm weliswaar - nog steeds bestaat. Maar dat heeft veel te maken met de fanatieke fans. "Een RWDM'er zijn, dat zit in je bloed", klonk het deze week nog bij een aantal fans.

De club verplaatste de wedstrijd van zaterdag naar zondag, om zo op hetzelfde moment als Luik te kunnen spelen. "Kwestie dat we een mogelijke titel in het stadion kunnen vieren, in plaats van in de zetel", aldus voorzitter Thierry Dailly. "De kans is reëel dat Luik punten laat liggen. Als ze tegen een minder team gespeeld hadden, zouden we de match niet verschoven hebben."

Voorzichtig

Als het deze week niet is, dan wel volgende week, maar toch blijft Dailly voorzichtig. "Ik weet nog dat we vorig seizoen ook bijna kampioen waren. Maar twee nederlagen en we waren onze voorsprong kwijt. Wij moeten onze match ook nog zelf winnen hé. Dat wordt al moeilijk genoeg."

Serieus? Want de club won quasi alles: 21 zeges op 23 matchen. "Ik verwacht alvast een vol stadion. Er is geen enkele Brusselse ploeg die zondag speelt. Dus ja, het stadion gaat branden!"

Maar in Eerste Amateur stopt het niet. "Ja, ik droom van eerste klasse, maar we moeten de voeten ook op de grond houden. Als we volgend seizoen in de linkerkolom kunnen eindigen in Eerste Amateur zal het al goed zijn. Stap voor stap..."

Johan Walckiers

Beker van België \\ Stade Waremme \\ Daring Molenbeek
 
 
Reacties.