Dessel Sport weet waarom het naar 1B wil: "Antwerpse reeks is interessant"

25 maart 2018 11:32

In Eerste Amateur vroegen enkel Dessel Sport, Deinze en leider Lommel United een licentie aan. De voorwaarden om naar 1B te gaan zij niet min, maar voor Dessel kan de promotie iets extra opleveren.

"We hebben de licentie aangevraagd, we zullen zien wat de commissie beslist", aldus voorzitter Willy Mermans in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het zou een grote stap zijn, maar het is voor ons heel interessant als je ziet hoeveel Kempische en Antwerpse ploegen er in die reeks gaan zitten. Het is zeker een interessante competitie voor onze supporters."

Naast Dessel vroegen enkel Lommel en Deinze een licentie aan. "Verrast ons dat? Neen. Uiteraard komt het door de hoge eisen die 1B stelt. Je moet bovendien aan die eisen voldoen op het moment dat je de licentie haalt en niet wanneer je promoveert." Vooral het stadion moet goed uitgerust zijn. "De licthsterkte moet onder meer 800 lux bedragen."

De kans dat we de eindronde gaan winnen, is klein -Willy Mermans

Lommel is de favoriet, maar Mermans sluit niets uit. "het is en blijft voetbal. Eerst moeten we in de play-offs geraken en de kans dat we die gaan winnen, is mathematisch klein. Toch willen we het superfavoriet Lommel zo moeilijk mogelijk maken."

In de rechte lijn naar de play-offs komt Dessel nog twee rechtstreekse concurrenten tegen. "We hebben wel het voordeel dat we nog thuis tegen Heist en Deinze moeten. In dat opzicht hebben we het nog in eigen hand."

De spannende stand in Eerste Amateur

{INSERT_RANKING}

Sander De Graeve

Dessel Sport
 
 
Reacties.