TD van AS Monaco is oude bekende van RWDM en goeie vriend van Frank Vercauteren: "Deze snelle promotie van Cercle is een droom"

25 maart 2018 12:15

Op 10 maart verzekerde Cercle Brugge zich van een terugkeer naar de Jupiler Pro League. De financiële en sportieve samenwerking met AS Monaco wierp al in het eerste seizoen zijn vruchten af.

De finalematch op Jan Breydel was een grote dag, ook voor AS Monaco. De Monegasken zakten met een delegatie naar West-Vlaanderen af. Onder meer coach Leonardo Jardim en technisch directeur Michael Emenalo zagen Cercle vanop de eerste rij promoveren.

"Het was een ambitieus project waar Cercle aan begon. Dat deze promotie er nu al kwam, is een droom voor de deze historische Vereniging", vertelt Emenalo bij Voetbalkrant.com.

Tussen 1989 en 1992 voetbalde ik voor RWDM

Groen-zwart is voor de technisch directeur van Monaco geen onbekende. "Tussen 1989 en 1992 voetbalde ik voor RWDM. Frank Vercauteren is een goeie vriend van mij. Hij leverde goed werk af met zijn staf."

De oud-verdediger zet nu mee de lijnen uit bij de club uit het prinsdom. Het project dat Monaco en Cercle aangingen, is voorlopig een succes.

"Verschillende spelers kwamen naar hier om zich verder te ontwikkelen, matchen met inzet te spelen en voor het verschil te zorgen. In de titelmatch zat alles in. Het is mooi dat een man van Monaco op zo'n belangrijk moment zijn verantwoordelijkheid nam."

Het is mooi dat een man van Monaco zijn verantwoordelijkheid nam

Wat brengt de toekomst voor Irvin Cardona en co? "Het is nog vroeg om daar nu al een antwoord op te geven. De tijd zal het uitwijzen. Laat hen nu maar eerst genieten van deze promotie", besluit Emenalo.

Diederik Geypen

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ Monaco
 
 
Reacties.