Angst voor Russische hooligans op WK nergens voor nodig: "Ik denk dat ze niet veel kunnen uitsteken en goed in de gaten gehouden worden"

26 maart 2018 15:09

Het enthousiasme om het WK in Rusland bij te wonen, is niet overal even groot en misschien zit de angst voor de agressieve uitspattingen van Russische hooligans daar wel voor iets tussen. Volgens Nicolas Lombaerts hoeven we echter niet te vrezen voor zware baldadigheden.

De 33-jarige ex-speler van het Russische Zenit Sint-Petersburg stelt de (Belgische) burger gerust in De Zevende Dag: "Die schrik is in mijn ogen onterecht, dat zijn meer zaken die in het buitenland gebeuren. Voor veel hooligans, waar ook ter wereld, zijn die Europese verplaatsingen de ideale gelegenheid om aan de eigen autoriteiten te  kunnen ontsnappen."

In Rusland zelf zou het dus weleens heel rustig kunnen blijven komende zomer: "Ik heb vorig jaar bij Zenit al gemerkt dat de fans van de harde kern op wedstrijdagen streng gecontroleerd worden door de autoriteiten en de veiligheidsdienst FSB. Ik denk dat ze in het algemeen niet veel kunnen 'uitsteken' en goed in de gaten gehouden worden." 

Lombaerts wil ook het enge clichébeeld een beetje bijstellen: "Bij ons heerst een beeld van een gevaarlijk en koud (Rus)land. Iedereen heeft een beetje schrik en ik vraag mij nog altijd af waarom. Ik heb daar een heel goed leven gehad en mis het sowieso. Mensen vragen mij nog altijd hoe ik het daar 10 jaar heb kunnen volhouden, maar dat was eigenlijk heel makkelijk."



 

Glenn Bogaert

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.