Drie analisten, drie verschillende meningen: "Nu moet je het proberen" vs "Ze kunnen niet samenspelen"

26 maart 2018 18:56

Een match tegen Saudi-Arabië lijkt het ideale moment om bepaalde dingen uit te proberen. Het is ook de laatste wedstrijd om iets te proberen, want daarna beginnen de serieuze zaken. Er wordt geopperd om Lukaku en Batshuayi nog eens samen aan de aftrap te brengen. Kan dat werken?

Wij vroegen het aan analisten Eddy Snelders, Cisse Severeyns en Jan Ceulemans. En de meningen lopen nogal uiteen. "Het is het moment om het te proberen", aldus Ceulemans bij Voetbalkrant.com. "Je hebt nog een maand of vier tot het WK. Het is altijd interessant om verschillende systemen te kunnen hanteren."

"Maar je moet natuurlijk iemand uit de ploeg halen. En wie? Het zal ervan afhangen tegen wie je speelt, maar tegen Saudi-Arabië kan dat natuurlijk. We kunnen normaal gezien de meeste ploegen aan en dan kan je zoiets doen."

Ik denk dat het kan: Batshuayi is sterk aan de bal en Lukaku zoekt diepgang

Ook Severeyns wil het wel eens zien. "Ik denk dat ze samen kunnen spelen. Batshuayi is sterker aan de bal en op de korte ruimte. Lukaku heeft daar grote vorderingen in gemaakt, maar zoekt toch nog altijd meer de diepgang. Maar inderdaad, je hebt heel veel kwaliteit daarachter. En wie moet je er dan uithalen?"

Twee keer voor en... één keer volledig tegen: "Ik vrees ervoor", aldus Snelders. "Volgens mij zijn het alle twee spitsen die het best tot hun recht komen als ze geen rekening hoeven te houden met een andere bewegende spits."

"Batshuayi deed het wel al met Ezekiel bij Standard. Maar ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat ze allebei liever als enige spits spelen."

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.