"Messi heeft een revolver op zijn hoofd gericht, genaamd het WK en als hij dat niet wint, wordt hij beschoten en vermoord"

26 maart 2018 10:02

De druk van de natie rust eens te meer op de schouders van Lionel Messi. Hij moet Argentinië komende zomer naar de wereldtitel loodsen in Rusland. De druk is dan ook immens in het Zuid-Amerikaanse land en dat vindt bondscoach Jorge Sampaoli geen gezonde situatie.

In een boek dat binnenkort verschijnt, heeft de 58-jarige man die aan het roer staat van de Argentijnse nationale ploeg over dat immense verwachtingspatroon. "Messi heeft een revolver op zijn hoofd gericht, genaamd het WK en als hij dat niet wint, wordt hij beschoten en vermoord", laat Sampaoli optekenen in het werk dat nog moet gepubliceerd worden. 

Het Spaanse Marca citeert echter al enkele opmerkelijke passages: "Het gevolg is dat Messi niet kan genieten van zijn talenten. Het negativisme rond zijn internationale carrière bij de Argentijnse nationale ploeg beschadigt hem." 

Sampaoli is lyrisch over zijn sterspeler: "Op dit moment heb ik het gevoel dat ik de beste speler in de geschiedenis coach. Die jongen is al tien jaar de beste van de wereld. Het is als trainer moeilijk om iemand te sturen die als leider van de ploeg beter is dan de coach zelf. Hij doet dingen die werkelijk niemand anders kan." 


 

Glenn Bogaert

La Liga \\ Barcelona
 
 
Reacties.