Analist is het absoluut niet eens met uitspraken Courtois: "Zo heb je altijd gelijk!"

26 maart 2018 16:43

Thibaut Courtois gaf in een interview aan dat hij het niet helemaal eens is met de tactiek van Roberto Martinez. Zo vindt hij dat de backs van de Rode Duivels soms veel te hoog staan, waardoor er desorganisatie ontstaat in de verdediging. Analist Eddy Snelders vindt dat wel heel makkelijk gezegd.

Snelders is het er absoluut niet mee eens zelfs. "Je kiest voor een 3-4-3-systeem, met dus een enkele bezetting op de flanken. 't Is waar: als die backs achteraan gaan blijven staan, gaat Courtois weinig problemen kennen. Maar dan gaan die jongens vooraan niet al te blij zijn."

"Die gaan immers geen bal van de flanken meer zien komen. Je hebt inderdaad dan het risico dat je backs op een bepaald moment te hoog staan, maar je staat nog altijd met drie achteraan. Moest je met twee staan, is dat een probleem, maar er kan er altijd één uitstappen. En er staat nog een defensieve middenvelder ook. Courtois kan dus daarover mekkeren, maar zo heb je altijd gelijk", vindt Snelders.

Als je Meunier en Carrasco enkel laat verdedigen, neem je hun kwaliteiten weg

Meunier en Carrasco staan er ook niet enkel om te verdedigen. "Dan neem je meer dan de helft van hun mogelijkheden weg, want hun kwaliteiten liggen vooral in de aanval. Als er een tegengoal valt, zoek je altijd oorzaken, liefst zo ver mogelijk van jou. Het evenwicht gaat er niet altijd zijn, maar dat is het risico dat je hebt met dit systeem."

Johan Walckiers

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.