Koning Boudewijnstadion loopt amper halfvol voor match tegen 'maar' Saoedi-Arabië... Maar voorzitter Linard verdedigt zijn keuze

27 maart 2018 16:39

Bondsvoorzitter Gérard Linard houdt niet van drama. Dat voorkomt niet dat hij er volledig van gespaard blijft - denk maar aan zijn aanstelling en de controverse rond Damso - maar van de kritiek op de keuze voor Saoedi-Arabië als oefenpartner begrijpt hij helemaal niets.

Saoedi-Arabië staat niet bekend als een geweldig voetballand, bij ons zelfs eerder als een land dat ingaat tegen de mensenrechten. Maar voor de micro van RTBF verdedigt voorzitter Gérard Linard zijn keuze. 

"Nu schiet iedereen daarover plots wakker, maar niemand zei iets bij de bekendmaking. Ik kan die match moeilijk een dag op voorhand nog annuleren", legt hij uit. 

"Bij de keuze waren er twee aspecten: sportief en financieel," gaat Linard verder. "Roberto Martinez wou dat typte tegenstander in de voorbereiding op het WK. En wat het financiële betreft... Het was zeker een lucratieve deal."

"Maar soms moeten wij meer betalen, zoals bijvoorbeeld bij Portugal. We vonden dat zij eigenlijk te veel vroegen, maar we moeten somds ook water bij de wijn doen. Anders hebben we binnenkort niemand meer om tegen te spelen...", aldus Linard.

Malik Hadrich

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.