Moet man in supervorm Dembélé spelen? "Ik denk dat er weinig te doen zal zijn aan Witsel"

27 maart 2018 12:13

Moet Moussa Dembélé spelen nu hij in supervorm zit? 't Is een moeilijkere vraag dan het op het eerste gezicht lijkt. Axel Witsel ligt immers in de bovenste schuif en sommigen zouden zelfs nog een andere optie kiezen.

Wij vroegen het aan onze analist, Cisse Severeyns. En zelfs hij is verdeeld, al volgt hij niet de grote kudde. "Dembélé of Witsel, het is een moeilijke vraag ja. Er komen trouwens nog meer jongens bij kijken. Ikzelf ben een fan van Fellaini. Het is zo'n sterke beer, je hebt er ook nooit mee gedaan."

Ik zou voor Nainggolan kiezen

Severeyns begrijpt ook het probleem van Martinez. "Kijk, ikzelf zou altijd voor Nainggolan kiezen. Maar hij speelt hoger bij Roma en dus heeft Martinez het daar moeilijk mee. Met ook nog De Bruyne en Hazard daar vooraan is het moeilijk om uit zoveel talent een ploeg te maken."

Witsel is wel al jaren zeker van zijn plaats. "Ik hoorde altijd dat de bondscoaches eerst Witsel op het veld zetten en dan de rest van de ploeg. Voor mij is Witsel de man van de passes links en rechts. Als je hem op twee slechte passes kan betrappen op een match is het al veel", aldus Severeyns nog.

"Maar er ligt geen risico in. Dan zie ik liever Nainggolan. Die kijkt vooruit. Er zal wel meer afval in zitten, maar als de bal goed aankomt, is het direct gevaarlijk. Witsel heeft dat niet. Dan moet je als trainer je afvragen wat je wil. Ik ben misschien wel bevooroordeeld omdat ik zelf spits was..."

Dembélé is technisch nog iets meer onderlegd

Jan Ceulemans kan ook moeilijk kiezen. "We weten allemaal dat Dembélé een supertalent is, maar het is er de laatste jaren zo moeilijk uitgekomen. Nu bevestigt hij wel, maar er zal weinig te doen zijn aan Witsel, denk ik. Dembélé is technisch iets meer onderlegd. Ik zou het wel eens proberen."

Johan Walckiers

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.