(Dubbele) winnaar van Dwars door Vlaanderen Yves Lampaert ook grote voetbalfan: "Dat beviel me zo dat ik daarna meer naar thuismatchen ben gaan kijken"

28 maart 2018 22:57

De voetbalfans die ook de wieleractualiteit een beetje volgen, zullen het ongetwijfeld weten: Yves Lampaert won vandaag voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen. Een speciale zege voor de West-Vlaming want hij triomfeerde opnieuw vlakbij het stadion van de club van zijn hart.

Jawel, Lampaert van Quick-Step is een fan van Zulte Waregem: "Het was zaterdagnacht 18 maart 2017. Na de bekerfinale van Essevee kreeg ik  van mijn oudere broer Jens, nog een grotere fan dan ik, een sms'je: 'Vandaag was het voor Waregem, woensdag 'est an gie' om te winnen.' Toeval, karma, of net door dat sms'je, ik weet het niet, maar ik won die woensdag inderdaad Dwars door Vlaanderen, mijn eerste grote voorjaarszege", vertelt de boerenzoon uit Ingelmunster in Sport/Voetbalmagazine


Met broer mee

"Het vreemde is dat ik zo opgegaan ben in die emoties en dat alles zodanig rap ging, dat ik er niet eens bij heb stilgestaan dat wat verder het Regenboogstadion lag. Zélfs niet toen ik na de podiumceremonie naar ginder moest voor de dopingcontrole en de persconferentie." Maar hoe is de liefde voor de fusieclub ontstaan? "Toen ik in het middelbaar zat, vroeg mijn broer mij eens mee. Dat beviel me zo dat ik daarna meer naar thuismatchen ben gaan kijken." 

Yves Lampaert doet wel nog een opvallende ontboezeming: "Als klein ventje supporterde ik wel voor Anderlecht, zoals wel meer mensen hier in de buurt."  

Glenn Bogaert

Zulte Waregem
 
 
Reacties.