Twee overduidelijke uitblinkers door de ogen van Martinez: "Naar een heel ander niveau gegaan" en "Eén van de beste in Europa"

28 maart 2018 11:56

De Man van de Match voor België - Saoedi-Arabië hing in de lucht: wij hebben in onze analyse uiteindelijk gekozen voor Romelu Lukaku, maar het kon evengoed Kevin De Bruyne. De twee bonken uit Manchester deden bij momenten monden openvallen.

Romelu Lukaku (2 goals, 1 assist)

"Romelu is qua volwassenheid naar een heel ander niveau gegaan in de laatste maanden", vertelt Roberto Martinez op zijn persconferentie. "Zijn begrip van het spel evolueert constant, hij is zo sterk met zijn rug naar doel, hij wordt steeds meer onzelfzuchtig. Vandaag (dinsdag, red.) zag je ook dat de eerste kansen allemaal via hem kwamen."

"Bovendien heeft hij iets dat hij altijd zal hebben: scoringsvermogen. Dat motiveert een club ook om veel geld uit te geven, daar weet ik natuurlijk alles van", zei Martinez met een knipoog. Daarmee doelt hij op de gezamenlijke periode bij Everton.

Kevin De Bruyne (1 goal, 2 assists)

De regisseur van de avond was, weinig verrassend, De Bruyne. "Kevin heeft erg veel invloed. Hij is zo’n talentvolle spelers die zó snel denkt. Nu moeten de spelers rond hem nog beter begrijpen wat hij elke keer gaat doen. Hij is simpelweg één van de beste middenvelders in het Europese voetbal", aldus Martinez. 

Yannick Lambrecht

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.