Kenny Saief, de nieuwe hoop voor de Verenigde Staten: "Hij toont skills die ik hier al lang niet meer gezien heb" en "Hij wordt nog heel belangrijk voor de Amerikaanse aanval"

29 maart 2018 11:02

De Amerikanen hebben een nieuwe chouchou en hij komt uit België, meer bepaald Anderlecht. Kenny Saief debuteerde afgelopen nacht (onze tijd) in het basiselftal van Team USA tegen Paraguay en won iedereen voor zich.

De fans maakten wel al een eerste kennismaking, toen Kenny Saief vorig jaar 19 minuten speelde tegen Ghana. Maar tegen Paraguay mocht hij voor het eerst starten en daar wist hij de VS (1-0 winst) pas echt te overtuigen. Scoren hoefde zelfs niet, zijn creativiteit in de aanval en splijtende passes waren genoeg. In minuut 67 werd hij onder een staande ovatie naar de kant gehaald.

De Verenigde Staten zullen echter niet van de partij zijn in Rusland na een povere WK-kwalificatieronde. Eén van de grootste pijnpunten was dat er een creatieveling ontbrak om het slot open te maken, en met Saief denken ze die nu gevonden te hebben. De Amerikaanse media prijzen hem de hemel in voor het gemak in zijn spel, zijn beslissingen en zijn voetballend vermogen in het algemeen.

Razend enthousiast

Op Twitter is het ook wel duidelijk als je zijn naam ingeeft. "Saief is nodig op het WK 2022", "Niet de laatste keer dat we hem aan het werk zien", "Hij gaat nog heel belangrijk worden voor onze aanval" en zelfs "Beter dan Messi!"

Yannick Lambrecht

Anderlecht \\ Verenigde Staten
 
 
Reacties.