Martinez heeft een goeie reden om niet meer te experimenteren in zijn defensie - al moet Alderweireld nog opletten

29 maart 2018 18:15

Een niet te overkijken feitje over België - Saoedi-Arabië: die clean sheet. In tegenstelling tot de vorige interlandbreak waren er geen verdedigende experimenten en daar zal Roberto Martinez - tenzij noodgedwongen - ook niet meer van afwijken.

Toch zal Alderweireld zich nog moeten bewijzen bij Tottenham nu hij terug is uit blessure. "Zeven weken is niet zo lang, maar die periode zal nog heel belangrijk zijn. Zeker voor de jongens die minder aan spelen toekomen bij hun club, ook Toby Alderweireld, kan dat wel nog een rol spelen."

"Maar in deze oefenmatch was ik zeker tevreden over Toby. Hij was scherp voor elke dreiging en bleef dat tot het einde volhouden. Sterke 90 minuten van hem", vond Martinez.

Duidelijk onderscheid

Op het centrale middenveld zijn er oneindig veel mogelijkheden, maar in de verdediging minder. Daarin maakt Martinez ook een duidelijk onderscheid. "Er zijn ervaren spelers zoals Alderweireld en Vertonghen, Vermaelen beleeft zijn beste seizoen bij Barça en Kompany is helemaal terug." Zijn vier pijlers.

Er is ook geen backup voor Messi - Roberto Martinez

De vorige interlands werd er nog geëxperimenteerd met de achterlinie, maar dat bleek niet bepaald een succes en dat beseft ook de bondscoach. “Het is geen enkel probleem dat de anderen nu niet speelden. Het is wel belangrijk dat ze erbij zijn: Kabasele is bijna volledig hersteld, Boyata en Ciman zijn al lang bij ons, … Maar zij zijn back-ups. Zij zitten niet op hetzelfde niveau als die andere jongens", gaf hij toe.

Yannick Lambrecht

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.