Nog onduidelijk of hij bij Mechelen blijft, maar op termijn heeft steunpilaar nog mooie (transfer)droom: "Hoop dat ik vroeg of laat nog eens kan vertrekken naar goeie buitenlandse club"

29 maart 2018 08:00

De pijnlijke degradatie zal nog een tijdje nazinderen in Mechelen, ook bij Mats Rits. Zeker omdat de 24-jarige middenvelder een belangrijke penalty miste thuis tegen Charleroi. Voor het overige speelde hij echter een puik seizoen, lonkt straks een transfer?

Dat zal nog moeten blijken, maar Rits heeft wel nog een droom: "Ik ben nog altijd maar 24, ik hoop dat ik vroeg of laat nog eens kan vertrekken naar een buitelandse club", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Het jeugdproduct van Beerschot waagde al eens zijn kans over de grenzen, meer bepaald bij de Nederlandse topclub Ajax: "Als je de kans krijgt om te tekenen bij een club als Ajax dan doet je dat. De bedoeling was om mij niet direct te lanceren bij de eerste ploeg, maar om in een goeie omgeving mijn leerproces voort te zetten."

Uiteindelijk kwam de geplande doorbraak er nooit: "Ik gaf mijzelf de tijd, maar uiteindelijk verliep het niet zoals voorzien. Ik heb nogal wat blessures gehad. Intussen kon ik wel trainen met fantastische spelers, daardoor kon ik vooruitgang boeken. Ik beschouw dat nog steeds als een positieve ervaring."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.