Probleemgeval Nainggolan? Robert Waseige had het destijds ook niet makkelijk met één Rode Duivel: "Heb hem toen toch laten spelen tegen Rusland en dat heeft opgebracht"

29 maart 2018 08:45

De discussie woedt alweer in volle hevigheid: moet Radja Nainggolan mee naar het WK in Rusland of niet? De publieke opinie is alvast overtuigd van wel, maar de vraag is of Roberto Martínez daarin zal meegaan. Robert Waseige ziet alvast geen enkele reden om de middenvelder van AS Roma thuis te laten.

“Hij moet Radja sowieso meenemen. Omdat hij over kwaliteiten beschikt die we in deze groep niet terugvinden. Radja is een box-to-box-middenvelder die defensief zijn werk doet én doelpunten scoort. Witsel zal niet veel scoren, hé. Radja is wel doelgericht als middenvelder en daarom moet je hem meenemen", klinkt het bij HLN


Stommiteiten
 

"Of hij voor onrust zal zorgen of niet moet de trainer zelf inschatten. Een speler die de groepssfeer verstoort op een eindronde is nooit interessant, maar tot nu toe heeft Radja dat niet gedaan. Hij doet stommiteiten, maar vooral rond zijn eigen persoon. Verder lijkt hij goed in de groep te liggen en brengt hij zijn teamgenoten met zijn fratsen aan het lachen", aldus Waseige. 

Die had op het WK 2002 trouwens ook werk met een bepaalde speler: "Zelf kende ik in Japan en Zuid-Korea wat problemen met Wesley Sonck, die aanvankelijk op de bank zat, maar dat was van een compleet andere aard. Ik heb hem toen toch laten spelen tegen Rusland en dat heeft opgebracht", besluit de ex-bondscoach van de Duivels. 

Glenn Bogaert

Serie A \\ AS Roma
 
 
Reacties.