Limbombe is "goeie ambassadeur voor de Jupiler Pro League" - maar Martinez lijkt iemand anders toch de voorkeur te geven voor een WK-selectie

30 maart 2018 14:15

Anthony Limbombe mag terugkijken op een geslaagde interlandbreak. De winger van Club Brugge was voor het eerst opgeroepen en kreeg zelfs een helft speeltijd. Maar voor een ticket naar Rusland zal hij toch nog straffe stoten moeten uitsteken in Play-off 1...

"Anthony is een goeie ambassadeur voor de Jupiler Pro League", begint Roberto Martinez over zijn debutant. "Dit was het resultaat van hard werk en goed voetbal. Hij heeft alles erg goed gedaan tijdens deze interlandbreak."

"Hij heeft een heel interessant profiel: sterk in een 1-op-1 situatie, enorme snelheid en nog veel groeimarge. Anthony gaat een hele mooie toekomst tegemoet", klonk de bondscoach lovend.

"Nu komt voor mij het moeilijkste deel voor mij: 23 spelers kiezen. We moeten zo gebalanceerd mogelijk naar Rusland gaan en dat is een extreem moeilijke opgave." En minder goed nieuws voor Limbombe is dat Roberto Martinez een andere winger in zijn hoofd heeft die er nu niet bij was door een blessure. 

Voorkeur voor Chadli

Die ontbrekende pion is Nacer Chadli. "West Brom heeft ons laten weten dat hij heel binnenkort terug beschikbaar moet zijn. Hij is daar heel belangrijk. Als hij niet speelt, is dat alleen door een blessure."

Zal hij er ondanks die gemiste periode dan zeker bij zijn op het WK? "Het hangt in de lucht. Ik heb vertrouwen in hem, maar de komende zeven weken moet hij doorduwen om erbij te geraken. Hij kan op de tien spelen, of als wingback aan beide kanten en dat is erg nuttig", aldus Martinez.

Yannick Lambrecht

België \\ Saoedi-Arabië
 
 
Reacties.