Waarom Christian Benteke zich écht wel zorgen moet maken over zijn WK-selectie

30 maart 2018 15:45

Hij was dé grote afwezige in de selectie van Roberto Martínez voor de voorbije oefenmatch van de Rode Duivels tegen het bescheiden Saudi-Arabië: Christian Benteke. Nochtans is de bonkige targetspits van Crystal Palace 100% fit. Stelt er zich een probleem? Ja dus.

De bondscoach zelf kwam met een al bij al logisch klinkende verklaring op de proppen voor de niet-selectie van 'Big Ben': "We kennen Christian door en door. Deze keer wil ik eens wat andere spelers bezig zien. Volgende keer kan Benteke gewoon weer in de selectie zitten. We blijven hem volgen."

Dat zal natuurlijk wel het geval zijn, maar de 27-jarige spits zal eerst en vooral wel moeten blijven presteren. En vooral scoren, is dit seizoen toch een probleem. Amper 2 goals in 25 matchen oftewel 2.065 minuten, veel te weinig voor iemand van zijn kaliber. Zeker als je weet dat hij 23 keer in de basis mocht starten en slechts 2 keer als invaller fungeerde. 

Ontploffen tegen Liverpool?

​Al zijn er natuurlijk verzachtigende omstandigheden: Christian Benteke speelt bij  Crystal Palace, een ploeg die het seizoen dramatisch begon met zeven nederlagen op rij. In die partijen - onder Frank de Boer - scoorden 'The Eagles' ook geen enkele keer.

Pas op speeldag acht kwam de kentering tegen Chelsea met een 2-1 zege. Op dat moment was onze spits wel geblesseerd. Pas op 16 december op het veld van Leicester lukte hij zijn eerste goal. Een bevrijding was het niet echt, maar misschien komt die er morgen wel tegen zijn ex-club Liverpool. Want wie scoorde vorig jaar twee keer op Anfield Road tegen 'The Reds' van Jürgen Klopp? Juist ja!  

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.