? Crisis compleet bij Chelsea: zonder Courtois aan zijn zijde verliest Hazard prestigieuze derby tegen Vertonghen en Dembélé, Champions League héél ver weg

01 april 2018 19:15

Chelsea zit in de hoek waar de klappen vallen. Zelfs de belangrijke en prestigieuze stadsderby tegen Tottenham ging vandaag verloren. Het begon nochtans goed op Stamford Bridge, maar de 1-0 voorsprong werd uiteindelijk nog een pijnlijke 1-3 nederlaag voor Eden Hazard en zijn maats.

'The Blues' lopen een nieuw blauwtje en de Champions League is nu wel heel ver weg. En zeggen dat het er zo rooskleurig uitzag na het openingsdoelpunt op het halfuur van Álvaro Morata. Al moet het wel gezegd dat Hugo Lloris niet bijster secuur ingreep, hij ging met zijn vuisten los naast de bal. De Spaanse spits moest de bal maar in het lege doel knikken. 

Schicht van Eriksen

De gelijkmaker kwam er echter nog voor de rust en het was de Deense strateeg Christian Eriksen die uitpakte met een fenomenale schicht in de bovenhoek. Willy Caballero, de vervanger van Thibaut Courtois, had geen verhaal. Op het uur werd het helemaal stil op Stamford Bridge toen Dele Alli de bal op stijlrijke wijze voorbij diezelfde 36-jarige Argentijn duwde. 

Tottenham had bloed geroken en enkele minuten later haalde diezelfde Alli, wat een heerlijke voetballer toch, alweer de trekker over: 1-3! Op defensief vlak maakte Chelsea wel geen te beste indruk bij die fase. In de slotfase nog even opschudding toen Jan Vertonghen zwaar in de tackle ging op Eden Hazard en de Rode Duivel kermend bleef liggen. Elkaar liefst niet blesseren jongens, laten we dat afspreken?

Glenn Bogaert

Premier League \\ Tottenham \\ Chelsea
 
 
Reacties.