"Pirlo en Xabi Alonso hebben extra seconden nodig, De Bruyne niet"

03 april 2018 11:02

Kevin De Bruyne, de superlatieven zijn bijna opgebruikt. Afgelopen weekend leek hij tegen Everton een les passing te geven voor gevorderen. Roberto Martinez was aanwezig op de wedstrijd en trok logischerwijze een nieuw blik lofbetuigingen open.

Dat De Bruyne goed is, weten we al langer. Volgens de bondscoach is hij zelfs uniek. "Kevin belichaamt het nieuwe concept van de middenvelder. Hij ziet het volledige plaatje. We kennen allemaal veel technisch begaafde spelers, maar niemand is zoals Kevin", zegt hij in HLN.

"De accuraatheid van zijn passes. Zijn gave om te weten waar de bal moet belanden nog voor het eigenlijke beeld tevoorschijn komt. Tegelijkertijd is hij zo dynamisch, fysiek zo sterk. Die combinatie zie je zelden."

Beter dan Pirlo en Alonso

Beter dan enkele grootheden van het voetbal, meent Martinez. "Ouderwetse spelmakers hebben doorgaans een beetje meer tijd nodig. Kijk naar Xabi Alonso. Of naar Andrea Pirlo. Die hadden die extra seconden nodig om te controleren. Kevin niet. Hij past zich aan het tempo van de match aan. Ook in de Premier League, de meest intense competitie."

Johan Walckiers

Champions League \\ Liverpool FC \\ Manchester City
 
 
Reacties.