OFFICIEEL: KV Oostende is de laatste halte van 37-jarige verdediger met indrukwekkend palmares, nu wacht... Tsjechische amateurclub

04 april 2018 11:56

David Rozehnal stopt op 37-jarige leeftijd met professioneel voetbal. KV Oostende, zijn laatste profclub, maakte het nieuws woensdagmiddag officieel bekend.

Sinds december vertoefde David Rozehnal in Tsjechië omwille van familiale problemen. Hij kwam dit seizoen sowieso al niet veel meer in actie: drie competitiematchen, twee Europese kwalificatiematchen, en tenslotte een bekerwedstrijd tegen STVV. Het zou zijn laatste wedstrijd op profniveau zijn.

Zijn contract in Oostende liep deze zomer af, maar de 37-jarige verdediger heeft nu zelf beslist om te stoppen en niet terug te keren naar België. Hij gaat volgend seizoen wel nog aan de slag bij de amateurclub in zijn dorp, waar ook zijn broer voetbalt.

Straffe cv

België maakte het eerst kennis met David Rozehnal tijdens zijn twee seizoen bij Club Brugge. Nadien speelde hij achtereenvolgens voor PSG, Newcastle, Lazio Roma, Hamburg en Lille. Bovendien maakte de 60-voudige Tsjechische international twee WK's mee.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.