Meer dan 2,5 jaar na laatste officiële JPL-wedstrijd is de verloren zoon terug: waar heeft Anthony Vanden Borre al die tijd uitgehangen?

04 april 2018 22:08

Op 2 augustus 2015, de tweede speeldag van het seizoen, speelde Anthony Vanden Borre met Anderlecht-OHL zijn laatste officiële wedstrijd in België. Volgend seizoen kan mogelijk de return komen bij Cercle Brugge. Waar heeft de 30-jarige verdediger zich in die tijd allemaal mee bezig gehouden?

In zijn laatste seizoen bij Anderlecht speelde Vanden Borre nog nauwelijks en in 2016 trok hij op uitleenbasis naar Montpellier. Tien matchen speelde hij in Frankrijk, maar tijdens de winterstop besliste hij zelf om niet meer terug te keren. Na tien dagen werd zijn contract volgens de regels verbroken en trok hij die deur na een fikse ruzie met de voorzitter achter zich dicht. 

Begin 2017 volgde een grote aankondiging: Anthony Vanden Borre hangt zijn voetbalschoenen definitief aan de haak. Hij zou het fysiek en mentaal niet meer kunnen opbrengen voor een professioneel niveau.

Maar niet veel later, in maart, volgde een nieuwe en totaal onverwachte keuze: TP Mazembe. Onder het applaus van duizenden enthousiaste supporters werd Vanden Borre in Congo onthaald als een koning. Dat duurde uiteindelijk amper drie maanden en hij stond alweer op Belgische bodem.

Een half jaar lang was hij met alles behalve profvoetbal bezig tot hij eind vorig jaar opstond, terug begon te trainen en verkondigde: "Ik kan een versterking zijn voor Anderlecht. Als ze mij nu in huis halen zou ik tegen de start van de play-offs op topniveau kunnen zijn." Zo ver is het duidelijk nooit gekomen. 

Maar Vanden Borre hield zijn positieve spirit wel vol en trainde onder Glenn Vercauteren, de zoon van Frank. Via zijn goede band met de vader is de intussen 30-jarige verdediger bij promovendus Cercle Brugge binnengeraakt, althans tot de zomer. Dan wordt het afwachten of hij effectief een contract krijgt en dus volgend seizoen, na al die jaren, zijn wederoptreden kan maken in de Jupiler Pro League.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Cercle Brugge \\ Montpellier \\ TP Mazembe
 
 
Reacties.