Tielemans spreekt over het seizoen van Dendoncker die ook tegen AA Gent zijn niveau niet haalde: "Ik begrijp dat hij het moeilijk heeft"

04 april 2018 16:10

Leander Dendoncker kent een moeilijk seizoen bij RSC Anderlecht. Ook in de PO1-opener tegen AA Gent bleef de Rode Duivel onder zijn gebruikelijke niveau.

Vorig seizoen vormde Dendoncker nog een imponerende tandem met Youri Tielemans. Die laatste dwong een transfer naar het grote AS Monaco af. Dendoncker raakte tot twee keer toe niet weg.

Tielemans ziet vanuit het prinsdom dat Dendoncker niet zijn draai vindt, en toont begrip. "Ik begrijp dat hij het moeilijk heeft, hij liep een transfer mis in de zomer en dan in de winter, terwijl hij wilde vertrekken", aldus Tielemans in Sport/Voetbalmagazine.

Comfortabeler op het middenveld

"Dat speelt in zijn hoofd, dat is onvermijdelijk. Bovendien voelt hij zich comfortabeler op het middenveld dan in de as van de defensie", haalt Tielemans als tweede argument aan. Tegen de Buffalo's mocht Dendoncker door de schorsing van Adrien Trebel nog eens in het hart van de ploeg postvatten.

Diederik Geypen

Ligue 1 \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Monaco
 
 
Reacties.