Franky Vercauteren en co. gaan komend weekend scouten in Monaco: "Peilen wie we kunnen krijgen"

05 april 2018 22:38

De samenwerking met AS Monaco heeft Cercle Brugge naar een hoger niveau - en bijgevolg zelfs eerste klasse A - getild. Volgend seizoen gaan ze die band nog meer kunnen gebruiken.

Net zoals vorige zomer zal er weer een troep Monegasken in het Jan Breydelstadion komen voetballen. "Dit weekend gaat Franky samen met de leden van de technische staf trainingen en wedstrijden van de beloften bekijken. Niet alleen om hun kwaliteiten te beoordelen, maar ook om te peilen welke spelers we kunnen krijgen", vertelt Cercle-voorzitter Frans Schotte aan Sporza.

"Momenteel hebben de spelers van Monaco een andere idee over ons. Vroeger was naar Cercle gaan van moeten, nu vragen ze zich af of ze naar Cercle mógen komen."

Niet als calimero's, niet als idioten

Met onder andere die aankomende versterkingen moet Cercle Brugge gewapend zijn voor de rentree in 1A. "We zullen niet Calimero-gewijs rondbazuinen dat we tevreden zijn met de 15e plaats, maar we gaan ook niet als idioten verkondigen dat we Play-off 1 ambiëren", meent Schotte. "We willen wel zo hoog mogelijk eindigen en ver weg blijven van de degradatieplaatsen."

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Ligue 1 \\ Cercle Brugge \\ Monaco
 
 
Reacties.