Eupen-doelman Van Crombrugge reageert op de geruchten over Anderlecht: "Mijn carrièreplan staat vast"

05 april 2018 10:55

Hendrik Van Crombrugge is gegeerd wild op de transfermarkt. Verschillende clubs volgen de doelman van KAS Eupen, die dicht bij een akkoord zou staan met RSC Anderlecht.

De 24-jarige Van Crombrugge veranderde onlangs van manager. Zijn huidige zaakwaarnemer Jacques Lichtenstein onderhoudt goede relaties met Anderlecht. Woensdag raakte ook nog eens bekend dat Van Crombrugge en paars-wit dicht bij een akkoord voor meerdere jaren staan.

Eerst top 6, dan buitenland

"Mijn keuze voor een nieuwe manager staat helemaal los van Anderlecht of van gelijk welke club", geeft Van Crombrugge aan in Sport/Voetbalmagazine. "Het is een puur zakelijke keuze. Mijn carrièreplan staat vast. Ik wilde eerst twee jaar bij Eupen bevestigen als titularis. Nu wil ik naar een club uit de Belgische top zes. Liefst om te spelen, al weet ik ook dat ik dat niet cadeau ga krijgen, maar dat zal moeten afdwingen. Na die stap overweeg ik het buitenland. Ik ga er ook van uit dat Eupen me dat gunt, ondanks een nog lopend contract. Ze houden geen jong talent tegen, als de goeie prijs geboden wordt."

Vorig jaar ging Van Crombrugge niet in op een aanbod van Ajax. "Ze wilden betalen wat Eupen vroeg. Alleen vond ik het nog te vroeg. Dat was niet de makkelijkste weg die ik toen koos, om hier te bevestigen. Ik ga ervan uit dat hun standpunt nog altijd hetzelfde is."

Diederik Geypen

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax \\ Eupen
 
 
Reacties.