Veel nominaties, maar nog geen Belgische winnaar: sleept genomineerde Lukaku prijs voor 'Speler van de Maand' in de wacht?


Foto: © photonews 05 april 2018 13:10

De Belgen zijn hot in de Premier League... En toch heeft er dit seizoen nog geen enkele de prestigieuze award voor 'Speler van de Maand' gewonnen. Romelu Lukaku kan daar mogelijk verandering in brengen want hij zit bij de zes genomineerden voor maart.

Big Rom scoorde of gaf een assist voor Manchester United in alledrie de gewonnen wedstrijden van maart en daarmee belandt hij op de shortlist voor de beste speler van maart. Of hij effectief wint is nog een andere zaak, want de anderen hebben ook een straffe maand achter de rug.

Op kop zit - weinig verrassend - Mo Salah (Liverpool) met zes goals en een assist. De andere genomineerden zijn David Silva (Manchester City), Heung-Min Son (Tottenham), Cenk Tosun (Everton) en Chris Wood (Burnley). 

De erelijst

Meerdere Belgen zijn al genomineerd, quasi elke maand zelfs, maar opvallend genoeg heeft er nog geen enkele de meeste stemmen kunnen verzamelen. De vorige winnaars zijn Mo Salah (2x), Harry Kane (2x), Sergio Agüero, Leroy Sané en Sadio Mané.

Stemmen kan via onderstaande link. Op 13 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Everton \\ Burnley \\ Watford
 
 
 
Reacties.