Gedoofde Belgenliefde bij Wolfsburg: 'Twee vertrekken in de zomer, één onzeker, slechts één blijft'

05 april 2018 11:33

Als je dezer dagen in Duitsland over Belgen begint, wordt iedereen razend enthousiast over Michy Batshuayi. Ondanks het feit dat eigenlijk Wolfsburg het 'Belgenlegioen' is: met vier landgenoten heeft geen enkele club in de Bundesliga er meer. Maar kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Het aantal Belgen in Wolfsburg zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk gehalveerd worden. De belangrijkste is Divock Origi: hij krijgt nu eindelijk de speelkansen die in Liverpool eerder een uitzondering waren, maar met 5 goals in 25 matchen zien de Duitsers niet de return die ze verwacht hadden. 

Kicker weet dat hij niet genoeg kon overtuigen bij het bestuur en dat Origi dan in de zomer terugkeert naar Liverpool. Maar als je ziet wie daar allemaal in de aanval loopt, zal spelen er daar niet inzitten. Op zoek naar een nieuwe club dan maar? 

Ismail Azzaoui zal hetzelfde lot ondergaan. Het 20-jarige jeugdproduct van Anderlecht wordt dit seizoen uitgeleend aan het Nederlandse Willem II, maar Wolfsburg wil hem definitief verkopen. 

Toen waren er nog twee...

De langstgediende staat in doel: Koen Casteels. Hij is en blijft de eerste keuze, dus hoeft zeker niet te vrezen. Ook Landry Dimata (ex-KV Oostende) blijft in principe onder contract. Een uitleenbeurt is mogelijk, maar hoe dan ook wil Wolfsburg zo'n jong toptalent in eigen rangen houden.

Bundesliga \\ Nederlandse Eredivisie \\ VfL Wolfsburg
 
 
 
Reacties.