Toptrainerswissel in de maak: 'Vernieuwd Anderlecht wil af van Vanhaezebrouck en polste al bij de trouwste trainer van de Jupiler Pro League"

06 april 2018 12:08

"De resultaten van de laatste weken zullen niet beslissen over mijn toekomst bij Anderlecht, ik maak me geen zorgen", zei Hein Vanhaezebrouck donderdag op zijn persconferentie. Maar als we de Waalse berichten mogen geloven, doet hij dat misschien beter wel.

Met de komst van Marc Coucke en Luc Devroe zal het organigram van Anderlecht er weldra lichtjes anders uitzien. De kans bestaat dat trainer Hein Vanhaezebrouck na minder dan een jaar alweer vertrekt en volgens Sudpresse heeft Paars-Wit zelfs al contact opgenomen met niemand minder dan Francky Dury.

Geen sinecure, want Dury is na zeven jaar bij Zulte Waregem de trouwste trainer in een Belgische voetbalwereld waar constant ontslagen vallen. Vorige zomer trok ook Club Brugge al aan zijn mouw, maar dat aanbod heeft hij toen ook naast zich neergelegd. 

Voor de duidelijkheid: er is (nog) geen akkoord. Vanhaezebrouck ligt in principe nog onder contract tot 2020, Dury zelfs tot 2023.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.