Francky Dury reageert op contact met Anderlecht

06 april 2018 15:02

De Waalse media maakten gewag van een opvallende trainerswissel bij Anderlecht: Hein Vanhaezebrouck vertrekt, Francky Dury komt. Er zouden zelfs al contacten geweest zijn, meenden ze. Maar Dury speelt kort op de bal en smoort de geruchten snel in de kiem.

Vrijdagmiddag verscheen Francky Dury op de persconferentie en hij had het nieuws intussen ook gelezen. "Ik kreeg al veel vragen vanmorgen", opende hij. "Op de club vragen sommige mensen zich dan ook af wat er zal gebeuren, maar ik heb geen enkel contact gehad met Anderlecht." Geen transfer dus.

"Het doet me een beetje denken aan vorig jaar. Er was toen interesse van Club Brugge, maar dat is ook de tijd van het jaar. Er wordt veel gespeculeerd over trainers en spelers. Dat kan vervelend zijn voor collega’s zoals Hein", aldus Dury.

De Essevee-coach, die nog tot 2023 onder contract ligt, is gevleid maar voorlopig ook niet meer dan dat. "Als mensen zeggen dat ik het ideale profiel heb voor Anderlecht dan vind ik dat een compliment, maar ik ben gelukkig bij Zulte Waregem. En toen er vorig jaar interesse was van Club heb ik daar open over gecommuniceerd tegenover de mensen van Zulte Waregem en uiteindelijk kwamen we overeen om daar niet op in te gaan."

Yannick Lambrecht

Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.