KDB voor het succes bij Man City: "Ik heb twee keer met Mourinho gesproken" en "Ik kon naar München, PSG of blijven bij Wolfsburg"

06 april 2018 13:58

Laat tien mensen het beste middenveld ter wereld samenstellen en negen zullen Kevin De Bruyne erin opnemen. Bij Manchester City is 'KDB' naar die status gegroeid, maar het heeft ook al anders geweest.

Zo was hij bij zijn eerste Premier League-club Chelsea nog een verstoteling en daar zat José Mourinho voor een groot deel tussen. "Er was een zekere afstand tussen speler en coach", legt De Bruyne uit. "Ik heb maar twee keer met hem gesproken. Eerst om te zeggen dat ik in de zomer naar Dortmund wou vertrekken, de tweede keer zei ik alleen: 'het is beter als ik vertrek, want ik wil spelen'." 

Keuze in heel Europa

Op The Premier League Show gaf De Bruyne ook toe dat er in 2015 naast Manchester City nog grote clubs aan zijn mouw trokken. "Ik kon naar München, PSG of blijven bij Wolfsburg. Maar ik dacht dat het type voetbal van City me het beste zou liggen."

En of hij gelijk heeft gekregen. Manchester City kocht hem voor een clubrecordbedrag van 76 miljoen euro en beide partijen hebben zich dat nog geen seconde beklaagd. Dit weekend kan De Bruyne, al goed voor 7 goals en 15 assists, bij winst tegen stadsrivaal United de titel vieren.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
Reacties.