? Leeeeooo! Messi heeft weer eens begenadigd avondje en heeft op z'n dooie eentje nu al meer gescoord dan zes (!) Spaanse teams

07 april 2018 22:50

Vorige week kroop FC Barcelona op het veld van Sevilla nog door het oog van de naald, maar vandaag staken Lionel Messi en zijn makkers toch weer drie punten op zak. Het slachtoffer in Camp Nou luistert naar de naam CD Leganés, held van de avond: uiteraard Messi himself.

De Argentijnse sterspeler van Barça legde er twee in het mandje en dat al in de eerste helft. De 1-0 was een alweer prinsheerlijke vrije trap die perfect in het hoekje werd gedeponeerd. Zijn tweede van de avond trapte hij al bij al makkelijk binnen in de korte hoek. 

Na rust morste Barcelona met de kansen en zo bleef de nummer veertien in de Primera División toch nog half in leven. Ruim twintig minuten voor tijd werd het zelfs zowaar 2-1 via Nabil El Zhar. Zuur voor Thomas Vermaelen, die nog eens 90 minuten mocht opdraven, maar dus geen clean sheet kon verzorgen. Onze Rode Duivel speelde wel een onberispelijke partij. 

Het antwoord van alwéér Messi liet niet lang op zich wachten, maar De Vlo zag een lob voor een hattrick onschadelijk gemaakt worden door doelman Iván Cuellar. Het was slechts uitstel want drie minuten voor tijd lukte hij dan toch zijn drieklapper. Intussen zit Leo aan 29 goals, het was meteen ook zijn 45ste hattrick. Straffe kost!

Een al bij al makkelijke zege voor FC Barcelona, dat een gouden zaak doet in de titelstrijd. Morgen staat immers de Madrileense derby tussen en Real en Atlético op het programma, dat zijn meteen ook de dichtste achtervolgers. Atlético volgt nu op 12 punten, grote rivaal Real bengelt al op 16 punten. 

Glenn Bogaert

La Liga \\ Barcelona \\ CD Leganés
 
 
Reacties.