"Dat is de kille, koele, zakelijke kant van Marc Coucke, die het grote publiek meestal niet kent, maar die mensen die met hem werken maar al te goed kennen"

07 april 2018 12:02

Het abrupte vertrek van Herman Van Holsbeeck bij Anderlecht weekt heel wat reacties los. Voor de man die in 15 jaar paars-wit een mooi palmares opbouwde met 8 titels, 1 beker en 8 deelnames aan de Champions League is er geen rol meer weggelegd in het getransformeerde Anderlecht 2.0 van Marc Coucke.

Peter Vandenbempt, voetbalverslaggever voor Radio 1, laat zijn licht schijnen over de niet al te glansrijke aftocht van Van Holsbeeck: "Dat is de kille, koele, zakelijke kant van Marc Coucke, die het grote publiek meestal niet kent. Zij zien altijd die vrolijke, positieve spring-in-'t-veld. Maar het is een kant van Coucke die mensen die met hem werken maar al te goed kennen", klinkt het bij Sporza

Slaande deuren

"Dat Herman Van Holsbeeck halsoverkop zijn auto moet laten staan, wijst meestal niet op een ontslag in onderling akkoord, maar meer op slaande deuren. Wie weet wordt het in de toekomst nog een juridische strijd", aldus Radio 1-man Vandenbempt.

"Alles bij elkaar is het bijzonder pijnlijk hoe het is gelopen. Bijna letterlijk te voet op straat worden gezet is in elk geval niet de stijl van het huis die we de afgelopen jaren hebben gekend onder de familie Vanden Stock." 

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.