? Héél Manchester City schreeuwt moord en brand bij flagrante penaltyfase, Agüero mag zelfs blij zijn dat hij geen vreselijke blessure oploopt

07 april 2018 22:05

Manchester City is dus nog géén kampioen na een 2-3 thuisnederlaag tegen grote rivaal Manchester United. Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne zullen flink balen, al helemaal omdat de leider in de Premier League minstens één penalty verdiende.

Een kwartiertje voor affluiten - het stond toen al 2-3 - pakte Ashley Young in de zestien uit met een lichtzinnige tackle met de voeten vooruit op de pas ingevallen Sergio Agüero. De Argentijnse sluipschutter werd vol op het been geraakt en mocht blij zijn dat hij er geen vreselijke blessure aan overhield, maar ref Martin Atkinson legde de bal vreemd genoeg niet op de stip. Huh?

De spelers van Manchester City, met op kop kapitein Kompany, en de fans in het Etihad Stadium geloofden hun ogen niet en dus was de scheidsrechter, die geen graten zag in de forse ingreep, de gebeten hond.

Ook analist voor Play Sports Bob Peeters snapte niks van de merkwaardige beslissing: "Zo kan je iemand zijn been breken, dit is 100% penalty. Dat je dit niet ziet! Dit is gewoon penalty en rood. Voor hetzelfde geld kan dit einde seizoen zijn voor Sergio Agüero." Bekijk hieronder de beelden en oordeel zelf maar. 

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City
 
 
Reacties.