Lieke Martens & co verwennen meer dan 30.000 fans, Duitse youngster scoort vier keer in interland

07 april 2018 20:55

Tijdens de finale van het EK kwamen al heel wat mensen kijken naar de Oranje Leeuwinnen, maar in de WK-kwalificatieinterland tegen Noord-Ierland mocht het nog wat meer zijn.

De Europese kampioenen speelden vrijdag tegen Noord-Ierland een belangrijk duel in de WK-kwalificaties. Uiteindelijk kwamen naar het PSV-stadion in Eindhoven liefst 30.238 supporters, een nieuw record voor de Oranje Leeuwinnen.

Meer dan 25.000 fans gingen kijken naar het duel tussen Engeland en Wales, terwijl ook Ierland net als de Red Flames een record brak: en of het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift zit wat betreft toeschouwersaantallen. 

De Leeuwinnen deden het trouwens goed in hun kwalificatiewedstrijd en wonnen met ruime cijfers: 7-0. Engeland verspeelde punten tegen Wales, al kwam het met een 0-0 al bij al nog goed weg. En dan was er nog het verhaal van Lea Schüller.

De 20-jarige aanvalster van Duitsland scoorde liefst vier doelpunten voor haar land tegen Tsjechië op zaterdagnamiddag. Meteen haar eerste vier goals voor het nationaal elftal voor de speelster van Essen. Straf! 

{INSERT_MATCHDAY}

Aernout Van Lindt

Nederland \\ Noord-Ierland
 
 
Reacties.