"Soms zag je de uitputting in Herman Van Holsbeeck zijn gezicht, ik heb me weleens afgevraagd of hij vee plezier beleefde aan het manager zijn"

07 april 2018 20:18

Met Herman Van Holsbeeck is bij Anderlecht een belangrijk meubelstuk uit het Brusselse interieur verdwenen. 15 jaar was hij als manager verantwoordelijk voor het transferbeleid bij paars-wit en hij werd meer dan eens op de korrel genomen door zijn eigen achterban. Dat zag ook columnist Hugo Camps.

Die neemt in zijn column in Het Laatste Nieuws in stijl afscheid van de 63-jarige Van Holsbeeck. "Herman Van Holsbeeck was de grand commis de l'état in het koninkrijk Anderlecht. Prediker en dienaar, ceremoniemeester en nachtarbeider. Hij was er altijd, ook als hij er niet was. Sporting Anderlecht was zijn ongeneeslijke ziekte", klinkt het.

"Hij heeft vaak alleen gestaan, verlaten door vermeende vrienden. Soms zag je de uitputting in zijn gezicht, de erosie van te veel slapeloze nachten. Ik heb me weleens afgevraagd of hij veel plezier beleefde aan het manager zijn. Of was het meer roeping dan genot? Een tijdperk is afgesloten. Het familiegevoel is ingeruild voor zakelijkheid."

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.