Aimé Anthuenis neemt het op voor beloftevolle Belgische coach: "Ik vind dat hij nog altijd te weinig gewaardeerd wordt door de media"

08 april 2018 12:12

AA Gent en Club Brugge kijken elkaar om 18 uur in de ogen. Een belangrijk duel, ook voor de twee coaches Yves Vanderhaeghe en Ivan Leko.

Vanderhaeghe kende een moeilijk seizoensbegin bij KV Oostende, met een ontslag tot gevolg. De kans bij AA Gent kwam als een godsgeschenk voor de oud-Rode Duivel. Bij de Buffalo's laat de oefenmeester zien wat hij in zijn mars heeft.

"Ik vind dat hij nog altijd te weinig gewaardeerd wordt door de media", zegt Aimé Anthuenis in De Zondag. "Men vergeet dat low profile trainers vaak het verst komen."

Verrassende aanstelling

De voormalige bondscoach is ook onder de indruk van het werk dat Ivan Leko bij Club Brugge aflevert. Nochtans kende de Kroaat een moeizame start.

"Zijn aanstelling was voor veel kenners een verrassing. Na de Europese uitschakeling waren veel analisten pessimistisch over zijn toekomst bij Club Brugge. Als winnaar van de reguliere competitie bewees hij als trainer over grote capaciteiten te beschikken."

Diederik Geypen

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.