Chelsea (met fitte Courtois) laat weer zure punten liggen en mag Champions League nu écht wel op zijn buik schrijven

08 april 2018 19:36

De Engelse balletjes voor de Champions League van volgend seizoen mogen al ingevuld worden en neen, Chelsea is er niet bij. Tegen West Ham bleef het steken op 1-1 en nu bedraagt de kloof met de top vier al tien punten.

Courtois raakte net op tijd wedstrijdfit, maar moest zich één keer gewonnen geven tegen West Ham-spits Chicharito en dat was één keer te veel. Chelsea kreeg kans na kans, maar enkel Azpilicueta kon de bal tegen de netten krijgen. Mede door de aanval met een slechte dag - Hazard kreeg geen deftige pass verstuurd - en een weergaloze doelman Hart bleef het 1-1.

De ploegen voor The Blues wrijven zich al in de handen. Tottenham en Liverpool telllen maar liefst tien punten meer en moeten dus niet te veel schrik meer hebben om hun Champions League-plaats nog te verliezen aan Chelsea. Zij moeten hoogstwaarschijnlijk genoegen nemen met Europa League.

Weergaloze Welbeck

Eerder op de dag won Arsenal met 3-2 van Southampton. Welbeck was de held van The Emirates met twee goals en een assist voor Aubameyang. Beide ploegen eindigden nog met tien door een opstootje met Stephens en Elneny in de slotfase.

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_RANKING}

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Arsenal \\ Chelsea \\ Southampton \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.