'Mister Flexibel' Brecht Dejaegere blijft nuchterheid zelve, maar: "Weet je, je bent een mens, je wilt dromen want dromen is mooi"

08 april 2018 21:14

6 op 6 tegen Anderlecht en Club Brugge, alstublieft! AA Gent is als een sneltrein aan play-off 1 begonnen met Brecht Dejaegere als een van de uitblinkers. De polyvalente middenvelder leverde ook tegen zijn ex-club weer een puntgave prestatie af, maar blijft wel met twee voetjes op de grond.

"Fantastisch dat we opnieuw winnen van Club, ik denk dat we play-off 1 niet beter konden beginnen. Zes op zes tegen Anderlecht en Club, we willen gewoon elke match winnen en zo goed mogelijk ons best doen. Over de titel moeten we nog niet spreken, Eerst willen we gewoon proberen van die tweede plaats te pakken en dan zien we wel in toekomst", aldus een nuchtere Dejaegere bij Play Sports

"Het is zo dat we twee matchen gewonnen hebben, maar dat geeft geen enkele garantie voor de volgende wedstrijden. 6 op 6 is goed voor  het vertrouwen, dat geeft iedereen binnen de club een boost. Nu is het zaak van heel die play-off 1 door scherp te blijven. Club stond met 9 punten voorsprong, maar 6 blijft nog altijd veel. We moeten vooral blijven focussen op onze eigen prestaties."

Geen eitje

Dejaegere was zowel aanvallend als defensief weer nuttig: "Ik probeer de ploeg zoveel mogelijk bij te brengen en de trainer weet dat ik ook op verschillende posities kan spelen." De ex-speler van Kortrijk erkent wel dat het geen makkelijke match was: "Ik denk dat we heel goed begonnen waren, over het algemeen hadden we de betere en grotere kansen, maar in de tweede helft waren zij beter qua doelkansen en spel. Op dat moment moet je gewoon blijven voetballen of dat toch proberen." 

Tot slot toch nog een poging, die titel? "Weet je, je bent een mens en je wilt dromen want dromen is mooi, maar je moet ook realistisch zijn hé. De kloof bedraagt nog altijd zes punten en dat is nog altijd heel veel."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.