? Met de schrik vrij: Mertens mist penalty, maar ploegmaats van Napoli houden titelstrijd spannend in dolle slotfase

08 april 2018 17:09

Napoli blijft recordkampioen Juventus op de hielen zitten. Een ongelukkige Dries Mertens miste een belangrijke strafschop, maar in de absolute slotfase werd een achterstand tegen Chievo nog omgebogen in een 2-1 overwinning.

Het was 95 minuten lang groot overwicht voor Napoli, enkel de goals bleven lang uit. Mertens kreeg de perfecte gelegenheid kort na de rust, maar zijn strafschop stuitte op doelman Sorrentino. Tot overmaat van ramp kwam Chievo zelfs op voorsprong.

Serieus zweten dus, met de zege van titelconcurrent Juventus in het achterhoofd. Mertens zelf kon het niet meer forceren, maar gelukkig lopen er nog topspelers rond hem: in minuut 89 maakte invaller Milik gelijk, in minuut 93 zorgde Diawara zelfs nog voor de overwinning. Heel Napels in extase én nog steeds kanshebber voor de titel in de Serie A.