PSV buigt 2-0 achterstand om in 2-3 zege tegen AZ van John van den Brom en dus ligt titel voor het grijpen


Foto: © photonews 08 april 2018 10:30

Ook in Nederland stond er vanavond een leuke affiche op het programma. Leider PSV ging op bezoek bij nummer drie AZ Alkmaar en kreeg de drie punten absoluut niet cadeau. Het kwam zelfs 2-0 achter, maar in vijf dolle minuten zette de ploeg van Phillip Cocu het zaakje vakkundig recht.

De vijf doelpunten in het AFAS Stadion vielen allemaal na de koffie. AZ-spits Wout Weghorst bezorgde het team van John van den Brom (ex-Anderlecht) een dubbele voorsprong, maar die volstond uiteindelijk niet voor de zege. Zelfs niet voor een puntje.

Veerkracht ten top

Een kwartier voor tijd pakte PSV namelijk uit met vijf knotsgekke minuten. Eerst lukte Gastón Pereiro de aansluitingstreffer en amper twee minuten later hing de Mexicaanse topper Hirving Lozano de bordjes in evenwicht na geblunder van Marco Bizot (ex-Genk). Nog eens drie minuten later mocht Marco van Ginkel een elfmeter verzilveren, 2-3 en de Boeren zowaar nog door het oog van de naald. 

PSV heeft met 30 matchen op de teller 77 punten, dat zijn er 10 meer dan eerste achtervolger Ajax. De Amsterdamse topclub ontvangt morgen Heracles Almelo. AZ blijft knap derde met 62 punten. Uittredend kampioen Feyenoord is pas vierde met 51 punten.

Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.