Wat staat de Flames te doen om het WK te bereiken? Scenario's om mee rekening te houden

08 april 2018 14:58

De Flames leden tegen Portugal pijnlijk puntenverlies in het absolute slot van de wedstrijd. Rest de vraag of dat gevolgen zal hebben in het vervolg van de competitie. Daarvoor is het ook zaak om in de andere groepen te kijken.

Halfweg de competitie is het sowieso moeilijk om veel te zeggen over de zaak, want er zijn nog veel belangrijke duels. Als de Flames de volgende vier wedstrijden winnen, zijn ze namelijk nog steeds zeker groepswinnaar.

Ook een 4 op 6 tegen Italië kan normaal gezien voldoende zijn voor de groepswinst, terwijl bij een 3 op 6 er moet gehoopt worden dat ook de Squadra nog punten laat liggen tegen pakweg Portugal. Maar naast de groepswinst is ook de tweede plaats van tel.

Barrages

De Flames lijken die plek - mits zeges in Roemenië en Moldavië - in principe nog steeds beet te hebben. Rest de vraag of 16 op 24 ook voldoende zal zijn om bij de beste vier tweedes te raken. De kans is niet al te groot.

Sowieso tellen in de strijd om de beste tweedes de resultaten tegen de vijfde in de groep (vermoedelijk Moldavië) niet mee. Met 7 op 9 en een doelsaldo van +2 staan de Flames er daar nu nog goed voor, maar er zal toch iets moeten gepakt worden tegen Italië om echt aanspraak te maken op de barrages.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.