'Nieuw' gezicht - en vertrouweling Coucke - met onmiddellijke ingang aan de slag bij Anderlecht: "Dit voelt als thuiskomen"

09 april 2018 15:15

Het was al een tijdje duidelijk dat Marc Coucke zijn eigen mensen ging meebrengen, maar hij maakt er wel heel snel werk van. Sinds vorige dinsdag is Coucke officieel aan de slag bij Anderlecht en intussen is er al heel wat veranderd. Vandaag: de nieuwe dokter komt met onmiddellijke ingang.

Het was al bekend dat dokter Chris Goossens ook de overstap van Oostende naar Anderlecht zou maken. Maar niet zo snel. "Aanvankelijk ging ik het seizoen nog uitdoen bij KV Oostende, maar uiteindelijk ga ik hier nu toch al vroeger dan voorzien aan de slag", legt Goossens uit op de site van RSCA.

"Nu kan ik me al inwerken en mijn expertise koppelen aan de expertise die hier al aanwezig is. De organisatie staat er al zeer goed voor, moet ik zeggen. Ik zal mee de lijnen uitzetten van het medisch beleid en het einde van de competitie vooral gebruiken om te observeren, zodat we volgend seizoen meteen goed van start kunnen gaan. Ik wil vooral de focus leggen op inspanningsfysiologie en voeding, zodat de spelers zo gezond mogelijk zijn."

Band met Anderlecht

De 60-jarige Goossens heeft trouwens al een band met Anderlecht. "Het is een soort eerbetoon aan mijn vader, die mij vroeger als kind meenam naar het Astridpark. Ik was ook nog een tijd arts in het wielrennen en heb zo Frank Van Himst, de zoon van Paul, begeleid. Ik vond het geweldig om zo'n idool van vroeger dan te leren kennen."en."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.