Spreutels, clubadvocaat die door Coucke bedankt werd voor bewezen diensten, reageert: "Weet hij wel wat zijn beslissingen teweeg brengen?"

09 april 2018 17:12

Daniel Spreutels, clubadvocaat van Anderlecht voor meer dan 30 jaar, werd met één simpel telefoontje bedankt voor bewezen diensten. Marc Coucke wil zijn eigen mensen op hun post hebben. Spreutels waarschuwt de nieuwe eigenaar...

"Vorige vrijdag kreeg ik een telefoontje van Marc Coucke om me te zeggen dat ik niet meer zetelde in het uitvoerend comité van de KBVB en niet meer betrokken zou zijn bij Anderlecht. Hij legde me uit dat de club een nieuwe ploeg nodig had, nieuwe mensen en vers bloed. Hij vroeg me of ik akkoord was en ik antwoordde dat ik blijkbaar weinig keuze had. Hij bedankte me voor mijn begrip en zei vaarwel", vertelt Spreutels aan La Dernière Heure.

Spreutels is wel verrast dat een lange en vruchtbare samenwerking werd stopgezet met een telefoontje van twee minuten. "Maar het hing in de lucht. Maar gezien alle reacties die ik de laatste uren gekregen heb, vraag ik me af of meneer Coucke wel weet wat zijn beslissingen teweeg brengen in verband met traditie, de geest en het imago van de club."

Bart Vandenbussche

Anderlecht
 
 
Reacties.