Flames willen en moeten knallen in Italië: "Soms is duidelijkheid beter om een prestatie neer te zetten"

09 april 2018 16:33

De Belgian Red Flames slikten tegen Portugal hun eerste puntenverlies van de WK-kwalificatiecampagne. Tegen Italië moet dat dan ook beter. "Maar we moeten nu niet speculeren en dat is misschien beter."

"We hadden wat pech en het viel allemaal echt niet goed", aldus Janice Cayman na het duel tegen Portugal. "Nu moeten we de koppen bij elkaar spelen en volop gaan voor dat duel in Italië. We moeten de focus daarop leggen en het zelfvertrouwen opbouwen."

"En dan gewoon knallen tegen Italië", gaf de Gouden Schoen nog prijs. "Goed recupereren en er snel bovenop komen. We moeten onze aanpak niet veranderen, maar we willen wel graag winnen op bezoek bij Italië. Het is een ander soort ploeg dan Portugal, het wordt een andere soort wedstrijd."

Top zijn tegen Italië

Ook de bondscoach wil in Italië een resultaat neerzetten: "De koppen bij elkaar steken en het vertrouwen zoeken naar dinsdag. Tegen Portugal was het allemaal net niet, nu moeten we het beter proberen te doen tegen Italië."

De Flames trekken mogelijk met een iets groter gevoel van moeten naar Ferrara, maar dat hoeft geen nadeel te zijn: "Soms is duidelijkheid beter om prestaties neer te zetten. We moeten niet speculeren op een puntje of iets dergelijks. We moeten top zijn om punten te pakken. We gaan er alles aan doen om top te zijn in Italië."

Aernout Van Lindt

Italie \\ België
 
 
Reacties.