"Het is een opsteker voor ons dat we twee keer na elkaar kunnen winnen tegen een ploeg die toch redelijk dominant geweest is in de competitie"

09 april 2018 08:36

Eerst Anderlecht in eigen huis vloeren en dan voor eigen publiek Club Brugge aftroeven. Een trainer zou voor minder staan glunderen. Yves Vanderhaeghe stak zijn tevredenheid na afloop van de gewonnen 'Slag om Vlaanderen' niet onder stoelen of banken, maar wijkt wel niet af van zijn verhaal.

“We zijn de enige ploeg in play-off 1 die twee keer heeft kunnen winnen. Ik denk dat we vandaag blij zijn met de punten, vooral omdat we zo een klein beetje afstand nemen van de plaatsen vier, vijf en zes en dus volgende week ongeacht het resultaat in de top-3 blijven. Dat is uiteindelijk waar we graag zouden staan na tien matchen. We zijn twee matchen ver en hebben gewonnen tegen de nummers één en twee in de stand." 

Al besefte de trainer van AA Gent ook dat de zege niet in cadeauverpakking kwam: "Er waren vandaag zeker momenten dat we afgezien hebben, maar ik vind ook dat we heel sterk aan de match begonnen zijn en dat we aan de rust misschien een kloof van twee doelpunten hadden moeten hebben. Dan had je nadien nog beter de controle kunnen houden. Het was nu niet zo, maar we zijn blijven vechten voor elke meter en dat resulteert uiteindelijk in die 1-0." 

Niet meer gevoetbald

Verdedigend stond Gent pal, al waren er wel enkele mindere momentjes: "Ik denk dat we heel mooie kansen bij elkaar gespeeld hebben in de eerste helft en dat we twee keer een kans weggeven door nonchalance. Door misschien te veel te willen voetballen. In de tweede helft hebben we niet meer gevoetbald en de bal te veel naar voren getrapt."

Dat zijn ploeg niet meer scoorde, is dat een zorgwekkend gegeven? "Goh, ik denk dat meerdere teams klagen over efficiëntie. Club heeft ook niet gescoord en vandaag en ze hebben van ons zelfs een paar kansen cadeau gekregen. Het is iets waar we dagelijks op werken, die afwerking en koelbloedigheid. De acties waren er in ieder geval, we hebben de kansen bij elkaar gespeeld", aldus Vanderhaeghe.

Kloof uitgediept

Het is toch een opsteker voor ons dat we twee keer na elkaar kunnen winnen tegen een ploeg die toch redelijk dominant is geweest in de competitie. Dat de fans al beginnen dromen? Dat mag hé, daar is niks verkeerd aan, maar ik ben toch vooral heel erg opgelucht dat we kloof groter gemaakt hebben met de nummers vier, vijf en zes  in play-off 1. Ik hoop dat we na 10 matchen ook nog in die top-3 staan."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.