Opnieuw debuut voor jongeling bij Anderlecht: "Ik hoop te spelen, maar ik zal niet ontgoocheld zijn"

09 april 2018 12:02

Hein Vanhaezebrouck liet vrijdagavond Abdoul Karim Dante zijn debuut voor Anderlecht maken. De verdediger moest invallen op de voor hem ongewone stek van rechtsachter, maar is ook een alternatief centraal...

De Malinees Dante, in de jeugdwerking één van de grootste talenten genoemd, kreeg dus zijn kans. "De coach had me de voorbije weken al gezegd dat ik op eender welk moment mijn debuut zou kunnen maken, gezien het aantal geblesseerden. Ik had het wel niet verwacht op Charleroi", zei hij.

Als rechtsachter dan nog. "De coach wou een echte verdediger op die plaats en ik kan me daar wel redden. Chancel Mbemba maakte zo ook zijn debuut. Ik had ook geen schrik. Als je ploeg 1-2 voorstaat, moet je kalm blijven."

Deschacht

Door de blessure van Spajic zou hij wel eens meer kunnen krijgen de komende weken. "Ik hoop het, maar als dat niet het geval is, zal dat ook geen probleem zijn. Ik blijf geduldig werken aan mijn toekomst. Ik leer nog altijd bij. De laatste weken leerde ik ook veel van Olivier Deschacht bij de beloften."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.